top of page
Bruno Cabral.jpg
 
 
Un brasiler a Catalunya per parlar de formatges?
 
Em dic Bruno Cabral. Sóc brasiler, de São Paulo, casat amb l'Anna i tenim dos fills en Joan i l'Aina. Avui, quan em pregunten quina és la meva professió, m'agrada dir que sóc emprenedor. M'atreveixo i m'agrada obrir camins nous de negoci que em permetin créixer i que es tradueixin en projectes que creuen benestar social.

Al 2006 vaig arribar des de São Paulo per estudiar cuina professional a Barcelona i producció de formatge a l'Escola Rural de Caldes de Montbui, IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agrària). Després de 3 anys formant-me en el món del formatge en una de les millors botigues gastronòmica de Barcelona, ​​el 2013 vaig ser convidat a participar com a jurat en els World Cheese Awards (els premis més valorats del món formatger) a Birminghan, Anglaterra. 
Des de llavors sóc l'únic Sud-americà dels 16 Supreme Judge d'aquest esdeveniment. També sóc jurat a Lactium, festival del formatge que es celebra a Vic.
 
Recuperant el formatges artesans de Brasil

El 2014 vaig obrir la botiga Mestre Queijeiro a São Paulo, Brasil, la primera botiga amb estructura professional i especialitzada en formatge artesà brasiler. Poc a poc vaig crear una xarxa comercial molt sòlida basada en el respecte i amistat amb proveïdors i clients.

El mateix any vaig idear i posar en marxa el Primer Certàmen del Formatge Artesà Brasiler, el "Prêmio Queijo Brasil", amb el suport de amb el suport de la revista gastronónica "Prazeres da mesa", i que aquesta any celebra la 5ª edició amb més de 600 formatges inscrits. El 2015 vaig publicar un llibre sobre fo rmatges brasilers, "Queijos Brasileiros a Mesa com Vinho Cachaça e Cerveja", el primer a dedicar les seves pàgines exclusivament a la producció artesanal de país.

En 2017 vam formalitzar la primera Associació de Minoristes de Formatge Artesà Brasiler, potenciant la xarxa comercial de país. Actualment sóc el president de l'associació ComerQueijo. 

Després de vuit anys dedicant-me al formatge artesà al Brasil, vaig aconseguir, mai sol, el que semblava impossible: oferir assortits de formatges locals tant en els millors restaurants estrella Michelin de país com en les taules més populars. 
 
Ara, començo un nou projecte a Catalunya.
El vols conèixer?
bottom of page